Tüm Haberler

Yeni Ünvan Alan Hocalarımızın Akademik Biniş Töreni Yapıldı

Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü öğretim üyelerimizden Başak Kaptan Şiray ve Hüsnü Yavuz Aytekin hocalarımızın Dr.Öğr.Üyeliği ünvanını almasını ve üniversitemizin diğer fakültelerinden hocalarımızın ünvanlarını kutlamak üzere akademik biniş töreni gerçekleştirildi.

Öğrencimiz Sıdıka Zeynep Yiğit'in Öyküsü Türk Edebiyatı Dergisi'nde Yayınlandı

Türk Edebiyatı Vakfı tarafından 1972 yılından itibaren her ay yayınlanan Türk Edebiyatı Dergisi'nde sevgili öğrencimiz Sıdıka Zeynep Yiğit'in "Faili Meçhul" isimli öyküsü yayınlandı.

Araştırma Görevlimiz Melih Pehlivan, Passau Üniversitesi, Beşerî Bilimler ve Kültürel Çalışmalar Fakültesi tarafından "En İyi Tez Özel Ödülü"ne Layık Görüldü

Türk-Alman Üniversitesi ve Passau Üniversitesi Kültürlerarası Yönetim-Uluslararası Kültür ve İşletme Çalışmaları çift diploma yüksek lisans programından mezun olan,  Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültemiz, Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü araştırma görevlimiz Melih Pehlivan, Eine junge Universität in Istanbul - Auswirkungen der Türkisch-Deutschen Universität auf ihr Umfeld und die Integration dieser in die urbane Gesellschaft (İstanbul'da Genç Bir Üniversite Türk-Alman Üniversitesinin Çevresine Etkisi ve Kent Toplumuna Entegrasyonu) başlıklı teziyle, 9 Şubat 2024 tarihinde, Passau Üniversitesi Beşeri Bilimler ve Kültürel Çalışmalar Fakültesinin akademik töreninde Sparkasse Passau’nun "en iyi tez özel ödülü"ne layık görüldü. 

Dr. Büşra Fadim Sarıkaya'nın editörlüğünü üstlendiği "İletişim ve Medya Alanında Uluslararası Araştırmalar XVII" Kitabı Yayınlandı

Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Büşra Fadim Sarıkaya'nın editörlüğünü üstlendiği "İletişim ve Medya Alanında Uluslararası Araştırmalar XVII" başlıklı kitap, Eğitim Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. 

Kültüre Disiplinler Ötesi Yaklaşımlar - Çok Perspektifli Kültürel Çalışmaların Ana Hatları

Türk Alman Üniversitesi Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü "Kültüre Disiplinler Ötesi Yaklaşımlar - Çok Perspektifli Kültürel Çalışmaların Ana Hatları" adlı Workshop 23-24 Kasım'da YAMEDLAB'ta gerçekleştirecektir.

Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr.Büşra Sarıkaya'nın Yeni Kitabı Çıktı

Z Kuşağı Influencer Olmak İstiyor Mu? Üniversitemizin Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Büşra Fadim Sarıkaya'nın, doktora tez çalışmasından türetilmiş "Z Kuşağı Influencer Olmak İstiyor Mu?- Türk ve Alman Gençleri Üzerine Bir Çalışma" başlıklı kitap çalışması, Eğitim Yayınevi tarafından e-Kitap olarak yayınlanmıştır. 

Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Doktora Kolokyumu Gerçekleşti

Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Doktora Kolokyumu 12 Mayıs tarihinde gerçekleşti.

Türk-Alman Perspektifinden Kültür, Göç ve İletişim Çalıştayı

TAÜ Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Heidelberg Üniversitesi’nin ortak etkinliği olan “Kultur, Migration und Kommunikation” (Kültür, Göç ve İletişim) başlıklı bir çalıştay gerçekleştirilecektir. Çalışma dili Almanca olan etkinliğe kayıt için: zeynep.gurbener@tau.edu.tr

Almanya’daki Türk Varlığının 60 Yılı Sempozyumu

Türk-Alman Üniversitesi ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen Almanya’daki Türk Varlığının 60 Yılı Sempozyumu 31 Ocak-1 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Heidelberg’de Disiplinlerarası Çalıştayı

Türk-Alman Üniversitesi Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Heidelberg Üniversitesi ortak bir çalıştay organize ederek daha fazla disiplinlerarası proje yürütmek için Heidelberg’de bir araya geldi. 

Pandemide Dijital Sınıflar Raporu Yayınlandı

Pandemide Dijital Sınıflar araştırması, fakültenin disiplinlerarası kimliğine uygun şekilde, farklı disiplinlerden araştırmacıların katılımıyla gerçekleşti. Yürütücü Dr. Ayşe Elif Posos Devrani, araştırmacılar Adalet Duman ve İpek Kesici tarafından hazırlanan raporun Mart ayında hazırlıklarına başlandı, Mayıs ve Haziran aylarında ise veri toplama fazı gerçekleştirildi.  

Prof. Dr. Verena Blechinger-Talcott'un "Almanya, Japonya ve Demokrasi: Alman-Japon İlişkilerinin Yaklaşık 160 Yıllık Geçmişi" Adlı Sunumu Gerçekleştirildi

20 Şubat Perşembe Günü, Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Verena Blechinger-Talcott'un "Almanya, Japonya ve Demokrasi: Alman-Japon İlişkilerinin Yaklaşık 160 Yıllık Geçmişi" Adlı Sunumu gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Aykut Arıkan’ın “Neue Medien im Grundriss” İsimli Semineri Gerçekleştirildi

13 Şubat Perşembe günü saat 13.00’da Prof. Dr. Aykut Arıkan’ın “Neue Medien im Grundriss” adlı semineri Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisine En İyi Kitap Tasarımı Ödülü

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından bu yıl 38’nci düzenlenen Tasarım Sergisi’nde Kültür ve İletişim Bilimleri araştırma görevlisi Sefa Pala’nın ‘Deukisch. von Gastarbeiterdeutsch über Kanak Sprak bis zum Kiezdeutsch’ adlı çalışması en iyi kitap tasarımı ödülüne layık görüldü.  

Medya ve İletişim Kulübü Tarafından Düzenlenen Oğuz Haksever Söyleşisi Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Gerçekleştirildi

26 Kasım Salı günü Medya ve İletişim Kulübü tarafından üniversitemize davet edilen Oğuz Haksever'in "Türkiye'de Televizyon Haberciliğinin Perde Arkası ve Televizyon Haberciliği Okuryazarlığı" sunumu ve söyleşisi gerçekleştirildi. 

Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç

Türk-Alman Üniversitesi’nde 30 Ekim 2019 tarihinde “Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç” etkinliği gerçekleştirildi. Hamburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ortrud Gutjahr, İstanbul Üniversitesi’nden ise Prof. Dr. Ersel Kayaoğlu ve Prof. Dr. Mahmut Karakuş, DAAD projesi kapsamında yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Özellikle Almanya ve Türkiye arasındaki göç konusunu ele alarak sinema filmlerini değerlendiren akademisyenler, bulgularını paylaşırken, iki ülke arasındaki göç yansımalarına dikkat çekti.

Kültür Konuşmaları: II.Öğrenci Kongresi

24 Ekim 2019 Perşembe günü okulumuzun 2. Öğrenci Kongresi, Kültür Konuşmaları başlığı adı altında gerçekleştirilmiştir.

Kültür Konuşmaları: Kültür ve İletişim Bilimleri I. Öğrenci Kongresi

17.05.2019 tarihinde Kültür ve İletişim Bilimleri Öğrencileri tarafından düzenlenen "Kültür Konuşmaları" üst başlıklı kongrenin ilki saat 10.00-12:30 arasında gerçekleştirildi.

Müzik mi Gürültü mü?

Dr.Öğr.Üyesi Enis Dinç ve müzisyen Berke Can Özcan'ın "Müzik mi Gürültü mü?" isimli söyleşisi 16.05.2019 Perşembe günü 15:00-17:00 saatleri arasında YDYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Dünden Bugüne Kitle İletişim Kuramları

"Dünden Bugüne Kitle İletişim Kuramları" başlıklı konferans Bilgi Üniversitesi mensubu Doç. Dr. Burak Özçetin tarafından gerçekleştirildi.