Türk-Alman Üniversitesi’nde “Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç” etkinliği gerçekleştirildi

Türk-Alman Üniversitesi’nde 30 Ekim 2019 tarihinde “Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç” etkinliği gerçekleştirildi. Hamburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ortrud Gutjahr, İstanbul Üniversitesi’nden ise Prof. Dr. Ersel Kayaoğlu ve Prof. Dr. Mahmut Karakuş, DAAD projesi kapsamında yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Özellikle Almanya ve Türkiye arasındaki göç konusunu ele alarak sinema filmlerini değerlendiren akademisyenler, bulgularını paylaşırken, iki ülke arasındaki göç yansımalarına dikkat çekti.

Kültür Konuşmaları: Kültür ve İletişim Bilimleri I. Öğrenci Kongresi

17.05.2019 tarihinde Kültür ve İletişim Bilimleri Öğrencileri tarafından düzenlenen "Kültür Konuşmaları" üst başlıklı kongrenin ilki saat 10.00-12:30 arasında gerçekleştirildi.

Müzik mi Gürültü mü?

Dr.Öğr.Üyesi Enis Dinç ve müzisyen Berke Can Özcan'ın "Müzik mi Gürültü mü?" isimli söyleşisi 16.05.2019 Perşembe günü 15:00-17:00 saatleri arasında YDYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Burak Özçetin TAÜ'de

"Dünden Bugüne Kitle İletişim Kuramları" başlıklı konferans Bilgi Üniversitesi mensubu Doç. Dr. Burak Özçetin tarafından gerçekleştirildi.

Tıp Etiğinde Kültürlerarasılık

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü'nün düzenlediği “Tıp Etiğinde Kültürlerarasılık-Interkulturalität in der Medizinethik” adlı konferans, Prof. Dr. İlhan İlkılıç tarafından gerçekleştirildi.