Prof. Dr. Verena Blechinger-Talcott'un "Almanya, Japonya ve Demokrasi: Alman-Japon İlişkilerinin Yaklaşık 160 Yıllık Geçmişi" Adlı Sunumu Gerçekleştirildi

20 Şubat Perşembe Günü, Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Verena Blechinger-Talcott'un "Almanya, Japonya ve Demokrasi: Alman-Japon İlişkilerinin Yaklaşık 160 Yıllık Geçmişi" Adlı Sunumu gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Aykut Arıkan’ın “Neue Medien im Grundriss” İsimli Semineri Gerçekleştirildi

13 Şubat Perşembe günü saat 13.00’da Prof. Dr. Aykut Arıkan’ın “Neue Medien im Grundriss” adlı semineri Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisine En İyi Kitap Tasarımı Ödülü

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından bu yıl 38’nci düzenlenen Tasarım Sergisi’nde Kültür ve İletişim Bilimleri araştırma görevlisi Sefa Pala’nın ‘Deukisch. von Gastarbeiterdeutsch über Kanak Sprak bis zum Kiezdeutsch’ adlı çalışması en iyi kitap tasarımı ödülüne layık görüldü.

Medya ve İletişim Kulübü Tarafından Düzenlenen Oğuz Haksever Söyleşisi Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Gerçekleştirildi

26 Kasım Salı günü Medya ve İletişim Kulübü tarafından üniversitemize davet edilen Oğuz Haksever'in "Türkiye'de Televizyon Haberciliğinin Perde Arkası ve Televizyon Haberciliği Okuryazarlığı" sunumu ve söyleşisi gerçekleştirildi.

Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç

Türk-Alman Üniversitesi’nde 30 Ekim 2019 tarihinde “Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç” etkinliği gerçekleştirildi. Hamburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ortrud Gutjahr, İstanbul Üniversitesi’nden ise Prof. Dr. Ersel Kayaoğlu ve Prof. Dr. Mahmut Karakuş, DAAD projesi kapsamında yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Özellikle Almanya ve Türkiye arasındaki göç konusunu ele alarak sinema filmlerini değerlendiren akademisyenler, bulgularını paylaşırken, iki ülke arasındaki göç yansımalarına dikkat çekti.

Kültür Konuşmaları: II.Öğrenci Kongresi

24 Ekim 2019 Perşembe günü okulumuzun 2. Öğrenci Kongresi, Kültür Konuşmaları başlığı adı altında gerçekleştirilmiştir.

Kültür Konuşmaları: Kültür ve İletişim Bilimleri I. Öğrenci Kongresi

17.05.2019 tarihinde Kültür ve İletişim Bilimleri Öğrencileri tarafından düzenlenen "Kültür Konuşmaları" üst başlıklı kongrenin ilki saat 10.00-12:30 arasında gerçekleştirildi.

Müzik mi Gürültü mü?

Dr.Öğr.Üyesi Enis Dinç ve müzisyen Berke Can Özcan'ın "Müzik mi Gürültü mü?" isimli söyleşisi 16.05.2019 Perşembe günü 15:00-17:00 saatleri arasında YDYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Dünden Bugüne Kitle İletişim Kuramları

"Dünden Bugüne Kitle İletişim Kuramları" başlıklı konferans Bilgi Üniversitesi mensubu Doç. Dr. Burak Özçetin tarafından gerçekleştirildi.

Tıp Etiğinde Kültürlerarasılık

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü'nün düzenlediği “Tıp Etiğinde Kültürlerarasılık-Interkulturalität in der Medizinethik” adlı konferans, Prof. Dr. İlhan İlkılıç tarafından gerçekleştirildi.